De praktijk heeft uitgewezen dat Shiatsu helpt bij verschillende soorten klachten zoals: klachten ten gevolge van stress, burn-out, fybromyalgie, menstruatieklachten, nek-schouderpijn, rugpijn, hoofdpijn/migraine, maag- en darmklachten. Maar bovenal wordt het autonome zenuwstelsel in balans gebracht.

Hoeveel en welke behandelingen je nodig hebt, is mede afhankelijk van de aard van de klachten, maar ook hoe lang je hier al last van hebt. In overleg bespreken we de frequentie van de behandelingen.

Wanneer de behandelingen je voldoende geholpen helpen bij het herstel van je klachten, is het altijd raadzaam om preventief een massage / behandeling te ondergaan. Je zult je hierdoor fitter blijven voelen.

Afhankelijk van de klachten en in afstemming met de cliënt vindt de behandeling plaats op een massagetafel of op een speciaal hiervoor ontworpen stoel. Bij behandeling op de massagetafel wordt op de blote huid behandeld. Ondergoed wordt aangehouden. Alleen het gedeelte dat behandeld wordt is ontbloot, de rest van je lichaam wordt afgedekt met een handdoek.

Op de stoel kun je je kleding aanhouden (hemdje of T shirt).

Er zijn een viertal behandelingen, variërend in tijd, van volledige behandeling met diepe ontspanning tot behandeling van gedeelten van het lichaam.

• Shiatsubehandeling van 75 minuten:
Deze behandeling vindt plaats op de massagetafel.


• Shiatsubehandeling van 50 minuten:
Deze behandeling vindt plaats op de massagetafel.


• Deelmassage:
Deze behandeling vindt plaats op de massagetafel. Bij een deelmassage wordt een gedeelte van het lichaam behandeld. Bijvoorbeeld alleen de nek, rug.


• Stoelshiatsu:
Deze behandeling vindt plaats op een speciaal daarvoor ontworpen stoel. Bij stoelshiatsu kun je je kleding aanhouden (hemdje of T shirt). Deze behandeling is geschikt voor klachten bij o.a. hoofdpijn, nek, schouder en (boven)rug.